Sosyal Ağlarda Biz
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

++Sitene Ekle

28 Mayıs 2015 Perşembe

KRİPTOLOJİK OLARAK 2015 YILINDA DÜNYA`DA YAŞANACAK OLAYLAR!

KRİPTOLOJİK OLARAK 2015 YILINDA DÜNYA`DA YAŞANACAK OLAYLAR!






Dünya`nın en zengin Ailesi olarak bilinen Rothschild Ailesinin sahip olduğu The Economist dergisi ve Elitlerden olan dergi editörü John Micklethwait Bilderberg toplantılarında yer alan kariyerli bir kişidir.Bilderberg toplantıları ve bu toplantıların sonucunda alınan kararlar,Dünya`nın sosyoekonomik geleceği ve gelecekle ilgili politikaların belirlendiği,gizli kararların alındığı basına ve halka açıklanmadığı bir özelliğe sahip. Küresel anlamda dev sermaye güçlerinin olduğu ve Dünya ya idari anlamda yön verme gücüne sahip Elitlerin katıldığı bu toplantılardan hareketle THE ECONOMIST dergisi editörünün seçtiği bu dergi kapağındaki işaretler her ne kadar masum görünsede Kriptolojik işaretlerle doludur. Şimdi gelin hep birlikte bu gizemli The Economist Dergisi 2015 kapağına bir göz atalım.

1.İşaret; Devasa bir nükleer mantar bulutu,tamda İngiltere Başbakanı David Cameron`un üzerinde duruyor,nükleer bir patlamayı ve nükleer savaşı temsil ettiği söyleniyor.


2.İşaret; Kapağın sağ alt tarafında biraz daha şifreli semboller sunulmaktadır. Bir yere iki ok saplanmış 11.5 ve 11.3 sayıları yazılı olan iki ok. Bu okların 11 Mayıs ile 11 Mart tarihlerini işaret ettiğini iddia edenler var ayrıca ABD`yi işaret ettiği ve ABD`nin San Diego şehri yakınlarında meydana gelebilecek olan ve ABD`yi yerle bir edecek 11,5 ve 11,3 şiddetinde iki depremi sembolik olarak gösterdiği iddia edenlerde mevcut.


3.İşaret; Fareli Köyün Kavalcısı (Almanca: Rattenfänger von Hameln), Ortaçağ'da Aşağı-Saksonya Almanya'nın Hamelin (Hameln) kasabasında pek çok çocuğun evden ayrılarak, daha sonra ölümü ile ilgili bir efsane konusudur. Tam anlatımında, 16'ncı yüzyılda kasabada artan farelerden kurtulmak isteyen kasaba halkı, farelerin kasabadan temizlenmesi amacıyla bir kavalcıyla anlaşırlar. Vatandaşlar alınan bu hizmet için para vermeyi kabul etmediklerinde ise kavalcı rengarenk giysiler içerisinde kasabanın çocuklarını sihirli kavalıyla alıp kasabadan uzaklaştırır. Hikayenin bu sürümü daha sonraki yıllar içerisinde bir masal gibi yayılmıştır. Hikaye bu haliyle Johann Wolfgang von Goethe, Grimm Kardeşler ve Robert Browning'in eserlerinde yer almıştır.


4.İşaret
; Şaşkın bakışlı elinde oyuncağını tutan bir çouk PANIC (Panik) Federal Reserve  (ABD`nin 5 Aileye ait olan Merkez Bankası) ve China yazan bir dergiye doğru bakıyor.  Bunun Federal Reserve, Çin ve dünya ekonomi piyasalarında bir Panic havası oluşacağına ve Doların değer kaybına işaret ettiği düşünülüyor!


5.İşaret; Bir Sumo güreşçisinin elinde kutupları gayet belirgin olan bir pil tutuluyor ve onun yanında Çin bayrağı çamaşırı giyinmiş kaslı bir panda var. Rotschild`in THE ECONOMIST editörü John Mickletwaith burada Dünyanın ekonomideki kutup değişimini vurguluyor olabilir.


6.İşaret; Putin'in önünde Crop-O-Dust (Bitki O Yeter) yazılı bir helikopter bitki tozu ilaçlama bitkilerin manipülasyonu ve GDO`lu ürünler (Genetiği değiştirilmiş Organizmalar) anlamında kullanılan bir ima.


7.İşaret; Helikopterin altında bir çocuk GDO`su değiştirilmiş bir ürün ile beslenirken.


8.İşaret; Bir hayalet ve elinde Tatil yazan bir dergi.Tatil ve Ölüm anlamı burada biraraya getirilmiş.


9.İşaret; Gizemli kedi ve ürpertici bir sırıtış.Büyü,ölüm ve zihin kontrolü ile ilişkili okult bir gizem.


10.İşaret; Kızgın bir kaplumbağa Fabian Derneği`nin sembolüdür,Tek Dünya hükümeti oluşumuna yönelik yüzyılı aşkın süredir çalışmaktadır son derece güçlü bir örgütün sembolü dür.


11.İşaret; Kızgın Doğu ve ruhsuz Batı tasvir veyahut iki yüzlü dünya`nın tasviri.  

    
 Kriptoloji Uzmanı ABD`li Mark`ın Youtube`de  "Thegroxt1" kanalında The Economist 2015 
Kapak Analizi: https://www.youtube.com/watch?v=-hzMQiLZW0w

RESMİN BÜYÜK HALİ: https://socioecohistory.files.wordpress.com/2015/01/economist_magazine_jan2015.jpg


KAYNAK:http://oenderdemirs.blogspot.com.tr/2015/01/kriptolojik-olarak-2015-yilinda-dunyada.html

ALİCE -ECONOMİST DERGİSİ

ALİCE -ECONOMİST DERGİSİ













Damalı zemin gerçekten de ilüzyonludur

 Damalı zemin gerçekten de ilüzyonludur





Damalı zemin gerçekten de ilüzyonludur ve bakınca bile kötü hissettiriyor
Alice Harikalar Diyarı Masalı’nı hatırlayın, Alice beyaz tavşanı izler ve içerisinde türlü cinlerin, perilerin, devlerin olduğu bir dünyada kendisini bulur.


Osiris bir cindir. Vermek istedikleri mesaj çok açıktır: ‘Büyünün olduğu bir dünyaya erişin’! Kabala’dan öğrendikleri bir büyü vardır ki, bugün bu büyüyü neredeyse her alanda çok etkin bir şekilde kullanırlar.




 Walt Disney’in, çizgi film uyarlamasına, Cia’in o dönem üzerinde araştırma yaptığı ‘Monarch ve Mk Ultra Akıl Kontrol Projesi’nden bazı öğeler yerleştirdiği bilinir. Matrix'in filminin ilk serisinde ise beyaz tavşan,


 Neo’nun gerçek dünyaya uyanışını sağlayacak Trinity’nin attığı mesajdır ve bunun akabinde, Neo'nun kapısına gelen yakın müşterisinin sevgilisinin kolunda, beyaz tavşan dövmesi olarak karşımıza çıkar.


BEYAZ TAVŞAN Alice Harikalar Diyarındanın vazgeçilmezidir


BEYAZ TAVŞAN Alice Harikalar Diyarındanın vazgeçilmezidir



BEYAZ TAVŞAN alice harikalar diyarındanın vaz geçilmezidir beyaz tavşan. Alice'i peşindne dürükler ve ne hikmetse YERALTIna götürür... Beyaz tavşan genelde uyanış çağrısıdır. Donnie Darko ve Matrix gibi filmlerde de aynı amacı ile kullanılmıştır. Bir yerlerde beyaz tavşandan bahsediliyorsa yine hiç şüpheniz olmasın ki illüminati iş başında.




KELEBEK - DEĞİŞİM (Normalde kelebek 'kelebek etkisi' adı altında değişimi simgeler ve bunu pek çok kişi de bilir. Ve yine aynı sebepten ötürü illüminatinin de en favori simgelerinden biri haline gelmiştir... Bir mason asla kelebek kullanmaz. İki kısım da değişim istemesine rağmen sadece illüminati kendi istediği değişimi kelebek ile simgeler












MATRİX VE Alice Harikalar Diyarı

MATRİX VE Alice Harikalar Diyarı




Damalı zemine dikkat.












Damalı zemin gerçekten de ilüzyonludur ve bakınca bile kötü hissettiriyor
Alice Harikalar Diyarı Masalı’nı hatırlayın, Alice beyaz tavşanı izler ve içerisinde türlü cinlerin, perilerin, devlerin olduğu bir dünyada kendisini bulur.













 İlk defa çizgi film uyarlamasını ise ne tesadüftür ki Walt Disney üstlenmiştir.








 Walt Disney’in, çizgi film uyarlamasına, Cia’in o dönem üzerinde araştırma yaptığı ‘Monarch ve Mk Ultra Akıl Kontrol Projesi’nden bazı öğeler yerleştirdiği bilinir. Matrix'in filminin ilk serisinde ise beyaz tavşan,


 Neo’nun gerçek dünyaya uyanışını sağlayacak Trinity’nin attığı mesajdır ve bunun akabinde, Neo'nun kapısına gelen yakın müşterisinin sevgilisinin kolunda, beyaz tavşan dövmesi olarak karşımıza çıkar.







 Osiris bir cindir. Vermek istedikleri mesaj çok açıktır: ‘Büyünün olduğu bir dünyaya erişin’! Kabala’dan öğrendikleri bir büyü vardır ki, bugün bu büyüyü neredeyse her alanda çok etkin bir şekilde kullanırlar.


















Matrix-NEO:Beyaz Tavşanı Takip Et

Matrix-NEO:Beyaz Tavşanı Takip Et






























ALis ve Beyaz tavşan Mitolojisi

ALis ve Beyaz tavşan Mitolojisi










Yunan Tanrıçası Selene (Luna) miti, Artemis, Aztek Tanrısı Tecciztecatl (Tavşan olarak da tasvir edilir)

Bu yüzden Çin astrolojisine göre Tavşan Yılı hep iyi, barış dolu bir yıl sayılıyor.

efsaneye göre Selene Pandoradan son çıkan şeyi yani umudu korumakla görevliydi. Kendisine yardımcı olarak dünyadan kızlar seçerdi.

Kaynak: http://www.estanbul.com/selene-ay-tanricasi-efsanesi-93802.html#.VSzuwCKsUa0


Solar enerji yani Güneş’in yaydığı eril enerji, yaşam enerjisidir, şifalandırır, yaşam verir, bilinci güçlendirir, Lunar enerji yani Ayın yaydığı dişil enerji ise oldukça mistiktir, sezgileri arttırır, eskilerin tabiriyle sihirlidir ve büyü enerjisini arttırır (düşüncelerle daha kolay evreni etkileme), bilinçaltını besler veya açığa çıkarır. Solar enerjiyi bilincin üst katmanı dersek, Lunar enerji bilinçaltıyla alakalıdır.



Bu yüzden esasında ayın sırları aynı zamanda bilinçaltımızın sırları demektir. Ay’da bahsettiğimiz karanlık, kötü manasında değil, gizli, keşfedilmeyi bekleyen, bilinmeyen manasındadır ve bilinçaltı tam olarak böyledir. İşte Ay’ın tesirleri aynı zamanda bilinçaltımızda olan yani karanlık tarafımızda ki sırları, hazineleri de keşfetmektir. Unutmayın, hazineler her daim toprağı altında, karanlıkta gizlidirler! Ama bu cesaret ister, çünkü bu aynı zamanda kabul etmek istemediğimiz, geçmişe attığımız kusurlu yanlarımızı da kabul etmek ve keşfetmek demektir. Bu gizemli karanlık yani bilinçaltımızın derinlikleri, bizim gizli hazinelerimizi ve özel yetilerimizi sakladığı gibi, korkunç yaratıklarımızı ve canavarsı yönlerimizi de saklar yani derin acı ve travmalarımızı, derin cinsel dürtülerimizi, fantezi dünyalarımızı, geçmişe ait bastırdığımız hisleri… İşte bu yüzden gece ehli olmak zordur yani karanlığın derinliklerine inmek cesaret ister. Kadim Ay’ın sırrı bize bunu anlatır ama bunu anlatırken Ay Anne bize elinde ki meşaleyle yani ayın ışığıyla, karanlığın ışığıyla yol gösterir.




sihrin ve bilgeliğin temsili… Kadim zamanlardan beri, Ay’ın sırrı hep aktarıla gelmiştir ağızdan ağza ve gönülden gönüle. Ay’ın sırrına vakıf olmak, en gizli iç potansiyele kulak vermek demektir, Ay’ı duymak demek geçmişin ve geleceğin döngüsünden çıkıp, gecenin en karanlığında ki bilgelik ışığını taşımak ve hatta bu ışık haline gelmek demektir. Ayla uyumlu olmak, insanın kendi doğasının en gizemli noktalarını açığa çıkarıp, onları tanımak ve bilmek, bunların ötesinde en gizemli sırlarını öğrenmek demektir.





 İşte bu yüzden Ayın sırrı çok derindir, işte bu yüzden binlerce yıldır kadim gelenekler Ay Anne’nin sırlarını duymayı öğrenmeyi nasihat ederler. Ama her yiğidin harcı değildir gece ehli olmak ve ayın kadim sırrına karışma ve korkmadan karanlığın içine dalmak. Ancak ruhu daha ötesini merak eden cesur insanlar bu yola girmeye cesaret eder ve bu cesaretin ödülü ise kadim sırları öğrenmektir. Peki siz Mater Luna’nın rehberliğinde kadim karanlığın dehlizlerinde kendinizin en derin sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?


İşte bu yüzden Ayın sırrı çok derindir, işte bu yüzden binlerce yıldır kadim gelenekler Ay Anne’nin sırlarını duymayı öğrenmeyi nasihat ederler. Ama her yiğidin harcı değildir gece ehli olmak ve ayın kadim sırrına karışma ve korkmadan karanlığın içine dalmak. Ancak ruhu daha ötesini merak eden cesur insanlar bu yola girmeye cesaret eder ve bu cesaretin ödülü ise kadim sırları öğrenmektir. Peki siz Mater Luna’nın rehberliğinde kadim karanlığın dehlizlerinde kendinizin en derin sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?



Ay’ın sırlarının derinliklerine ineceğiz. Ay, eskilerin tabiri ile “ay anne” veya “ay tanrıçası”, yaydığı sihirli ışığıyla ruhları besler ve kişiye aynalık eder.



Hepimiz yin ve yang enerjileri olduğunu biliriz, yang eril enerjiyi, yin ise dişil enerjiyi temsil eder. Yang yani eril enerji beyazla temsil edilir çünkü beyaz yansıtıcıdır,



Şems-i Tebrizi’nin, Makalat’ında şöyle geçer; “Bu Mevlana Ay’dır; benim varlığımın güneşine gözler erişemez. Ancak Ay’a erişebilir. Işığının ve aydınlığının son derece parlaklığından dolayı gözler Güneş’e bakamaz. O Ay Güneşe erişemez ama Güneş Ay’a yetişebilir.”Şems-i Tebrizi’nin, Makalat’ında şöyle geçer; “Bu Mevlana Ay’dır; benim varlığımın güneşine gözler erişemez. Ancak Ay’a erişebilir. Işığının ve aydınlığının son derece parlaklığından dolayı gözler Güneş’e bakamaz. O Ay Güneşe erişemez ama Güneş Ay’a yetişebilir.”
Şems-i Tebrizi’nin, Makalat’ında şöyle geçer; “Bu Mevlana Ay’dır; benim varlığımın güneşine gözler erişemez. Ancak Ay’a erişebilir. Işığının ve aydınlığının son derece parlaklığından dolayı gözler Güneş’e bakamaz. O Ay Güneşe erişemez ama Güneş Ay’a yetişebilir.”













Alice Harikalar Diyarında

Alice Harikalar Diyarında


Alice Harikalar Diyarı'nda yeniden çevriminde güçlü kız imajı baz alınarak Tim Burton tarafından seyircinin karşısına çıkarılıyor. Linda Woolverton'ın çocuk romanından uyarlanan yapım 17 yaşındaki Alice'in sosyeteye tanıtım partisinde beyaz bir tavşanı takip ederek kendini harikalar diyarında bulmasıyla başlıyor. Aslında 10 sene öncesinde de ziyaret ettiği yeri ikinci ziyaretinde hatırlamıyor bile.







Harikalar Diyarı'nda Alice'i karşılayanlar arasında Mad Hatter karakterini canlandıran Johnny Depp de mevcut. Bu yapımda Johnny Depp ve Tim Burton yedinci kez bir araya geliyorlar. Yine Tim Burton'ın ayrılmaz oyuncu ekibinden, aynı zamanda eşi olan Helena Bonham Carter'da Kırmızı Kraliçeyi canlandırıyor. Sürpriz olarak ise oyuncu kadrosunda 2009 Oscar ödül töreninde En iyi Kadın Oyuncu Oscar'ına aday gösterilen Anna Hataway de mevcut





















/*-----3 sütun değil 4 sütun istiyorum diyenlere-----*/

KRİPTOLOJİK OLARAK 2015 YILINDA DÜNYA`DA YAŞANACAK OLAYLAR!

KRİPTOLOJİK OLARAK 2015 YILINDA DÜNYA`DA YAŞANACAK OLAYLAR!






Dünya`nın en zengin Ailesi olarak bilinen Rothschild Ailesinin sahip olduğu The Economist dergisi ve Elitlerden olan dergi editörü John Micklethwait Bilderberg toplantılarında yer alan kariyerli bir kişidir.Bilderberg toplantıları ve bu toplantıların sonucunda alınan kararlar,Dünya`nın sosyoekonomik geleceği ve gelecekle ilgili politikaların belirlendiği,gizli kararların alındığı basına ve halka açıklanmadığı bir özelliğe sahip. Küresel anlamda dev sermaye güçlerinin olduğu ve Dünya ya idari anlamda yön verme gücüne sahip Elitlerin katıldığı bu toplantılardan hareketle THE ECONOMIST dergisi editörünün seçtiği bu dergi kapağındaki işaretler her ne kadar masum görünsede Kriptolojik işaretlerle doludur. Şimdi gelin hep birlikte bu gizemli The Economist Dergisi 2015 kapağına bir göz atalım.

1.İşaret; Devasa bir nükleer mantar bulutu,tamda İngiltere Başbakanı David Cameron`un üzerinde duruyor,nükleer bir patlamayı ve nükleer savaşı temsil ettiği söyleniyor.


2.İşaret; Kapağın sağ alt tarafında biraz daha şifreli semboller sunulmaktadır. Bir yere iki ok saplanmış 11.5 ve 11.3 sayıları yazılı olan iki ok. Bu okların 11 Mayıs ile 11 Mart tarihlerini işaret ettiğini iddia edenler var ayrıca ABD`yi işaret ettiği ve ABD`nin San Diego şehri yakınlarında meydana gelebilecek olan ve ABD`yi yerle bir edecek 11,5 ve 11,3 şiddetinde iki depremi sembolik olarak gösterdiği iddia edenlerde mevcut.


3.İşaret; Fareli Köyün Kavalcısı (Almanca: Rattenfänger von Hameln), Ortaçağ'da Aşağı-Saksonya Almanya'nın Hamelin (Hameln) kasabasında pek çok çocuğun evden ayrılarak, daha sonra ölümü ile ilgili bir efsane konusudur. Tam anlatımında, 16'ncı yüzyılda kasabada artan farelerden kurtulmak isteyen kasaba halkı, farelerin kasabadan temizlenmesi amacıyla bir kavalcıyla anlaşırlar. Vatandaşlar alınan bu hizmet için para vermeyi kabul etmediklerinde ise kavalcı rengarenk giysiler içerisinde kasabanın çocuklarını sihirli kavalıyla alıp kasabadan uzaklaştırır. Hikayenin bu sürümü daha sonraki yıllar içerisinde bir masal gibi yayılmıştır. Hikaye bu haliyle Johann Wolfgang von Goethe, Grimm Kardeşler ve Robert Browning'in eserlerinde yer almıştır.


4.İşaret
; Şaşkın bakışlı elinde oyuncağını tutan bir çouk PANIC (Panik) Federal Reserve  (ABD`nin 5 Aileye ait olan Merkez Bankası) ve China yazan bir dergiye doğru bakıyor.  Bunun Federal Reserve, Çin ve dünya ekonomi piyasalarında bir Panic havası oluşacağına ve Doların değer kaybına işaret ettiği düşünülüyor!


5.İşaret; Bir Sumo güreşçisinin elinde kutupları gayet belirgin olan bir pil tutuluyor ve onun yanında Çin bayrağı çamaşırı giyinmiş kaslı bir panda var. Rotschild`in THE ECONOMIST editörü John Mickletwaith burada Dünyanın ekonomideki kutup değişimini vurguluyor olabilir.


6.İşaret; Putin'in önünde Crop-O-Dust (Bitki O Yeter) yazılı bir helikopter bitki tozu ilaçlama bitkilerin manipülasyonu ve GDO`lu ürünler (Genetiği değiştirilmiş Organizmalar) anlamında kullanılan bir ima.


7.İşaret; Helikopterin altında bir çocuk GDO`su değiştirilmiş bir ürün ile beslenirken.


8.İşaret; Bir hayalet ve elinde Tatil yazan bir dergi.Tatil ve Ölüm anlamı burada biraraya getirilmiş.


9.İşaret; Gizemli kedi ve ürpertici bir sırıtış.Büyü,ölüm ve zihin kontrolü ile ilişkili okult bir gizem.


10.İşaret; Kızgın bir kaplumbağa Fabian Derneği`nin sembolüdür,Tek Dünya hükümeti oluşumuna yönelik yüzyılı aşkın süredir çalışmaktadır son derece güçlü bir örgütün sembolü dür.


11.İşaret; Kızgın Doğu ve ruhsuz Batı tasvir veyahut iki yüzlü dünya`nın tasviri.  

    
 Kriptoloji Uzmanı ABD`li Mark`ın Youtube`de  "Thegroxt1" kanalında The Economist 2015 
Kapak Analizi: https://www.youtube.com/watch?v=-hzMQiLZW0w

RESMİN BÜYÜK HALİ: https://socioecohistory.files.wordpress.com/2015/01/economist_magazine_jan2015.jpg


KAYNAK:http://oenderdemirs.blogspot.com.tr/2015/01/kriptolojik-olarak-2015-yilinda-dunyada.html

ALİCE -ECONOMİST DERGİSİ

ALİCE -ECONOMİST DERGİSİ













Damalı zemin gerçekten de ilüzyonludur

 Damalı zemin gerçekten de ilüzyonludur





Damalı zemin gerçekten de ilüzyonludur ve bakınca bile kötü hissettiriyor
Alice Harikalar Diyarı Masalı’nı hatırlayın, Alice beyaz tavşanı izler ve içerisinde türlü cinlerin, perilerin, devlerin olduğu bir dünyada kendisini bulur.


Osiris bir cindir. Vermek istedikleri mesaj çok açıktır: ‘Büyünün olduğu bir dünyaya erişin’! Kabala’dan öğrendikleri bir büyü vardır ki, bugün bu büyüyü neredeyse her alanda çok etkin bir şekilde kullanırlar.




 Walt Disney’in, çizgi film uyarlamasına, Cia’in o dönem üzerinde araştırma yaptığı ‘Monarch ve Mk Ultra Akıl Kontrol Projesi’nden bazı öğeler yerleştirdiği bilinir. Matrix'in filminin ilk serisinde ise beyaz tavşan,


 Neo’nun gerçek dünyaya uyanışını sağlayacak Trinity’nin attığı mesajdır ve bunun akabinde, Neo'nun kapısına gelen yakın müşterisinin sevgilisinin kolunda, beyaz tavşan dövmesi olarak karşımıza çıkar.


BEYAZ TAVŞAN Alice Harikalar Diyarındanın vazgeçilmezidir


BEYAZ TAVŞAN Alice Harikalar Diyarındanın vazgeçilmezidir



BEYAZ TAVŞAN alice harikalar diyarındanın vaz geçilmezidir beyaz tavşan. Alice'i peşindne dürükler ve ne hikmetse YERALTIna götürür... Beyaz tavşan genelde uyanış çağrısıdır. Donnie Darko ve Matrix gibi filmlerde de aynı amacı ile kullanılmıştır. Bir yerlerde beyaz tavşandan bahsediliyorsa yine hiç şüpheniz olmasın ki illüminati iş başında.




KELEBEK - DEĞİŞİM (Normalde kelebek 'kelebek etkisi' adı altında değişimi simgeler ve bunu pek çok kişi de bilir. Ve yine aynı sebepten ötürü illüminatinin de en favori simgelerinden biri haline gelmiştir... Bir mason asla kelebek kullanmaz. İki kısım da değişim istemesine rağmen sadece illüminati kendi istediği değişimi kelebek ile simgeler












MATRİX VE Alice Harikalar Diyarı

MATRİX VE Alice Harikalar Diyarı




Damalı zemine dikkat.












Damalı zemin gerçekten de ilüzyonludur ve bakınca bile kötü hissettiriyor
Alice Harikalar Diyarı Masalı’nı hatırlayın, Alice beyaz tavşanı izler ve içerisinde türlü cinlerin, perilerin, devlerin olduğu bir dünyada kendisini bulur.













 İlk defa çizgi film uyarlamasını ise ne tesadüftür ki Walt Disney üstlenmiştir.








 Walt Disney’in, çizgi film uyarlamasına, Cia’in o dönem üzerinde araştırma yaptığı ‘Monarch ve Mk Ultra Akıl Kontrol Projesi’nden bazı öğeler yerleştirdiği bilinir. Matrix'in filminin ilk serisinde ise beyaz tavşan,


 Neo’nun gerçek dünyaya uyanışını sağlayacak Trinity’nin attığı mesajdır ve bunun akabinde, Neo'nun kapısına gelen yakın müşterisinin sevgilisinin kolunda, beyaz tavşan dövmesi olarak karşımıza çıkar.







 Osiris bir cindir. Vermek istedikleri mesaj çok açıktır: ‘Büyünün olduğu bir dünyaya erişin’! Kabala’dan öğrendikleri bir büyü vardır ki, bugün bu büyüyü neredeyse her alanda çok etkin bir şekilde kullanırlar.


















Matrix-NEO:Beyaz Tavşanı Takip Et

Matrix-NEO:Beyaz Tavşanı Takip Et






























ALis ve Beyaz tavşan Mitolojisi

ALis ve Beyaz tavşan Mitolojisi










Yunan Tanrıçası Selene (Luna) miti, Artemis, Aztek Tanrısı Tecciztecatl (Tavşan olarak da tasvir edilir)

Bu yüzden Çin astrolojisine göre Tavşan Yılı hep iyi, barış dolu bir yıl sayılıyor.

efsaneye göre Selene Pandoradan son çıkan şeyi yani umudu korumakla görevliydi. Kendisine yardımcı olarak dünyadan kızlar seçerdi.

Kaynak: http://www.estanbul.com/selene-ay-tanricasi-efsanesi-93802.html#.VSzuwCKsUa0


Solar enerji yani Güneş’in yaydığı eril enerji, yaşam enerjisidir, şifalandırır, yaşam verir, bilinci güçlendirir, Lunar enerji yani Ayın yaydığı dişil enerji ise oldukça mistiktir, sezgileri arttırır, eskilerin tabiriyle sihirlidir ve büyü enerjisini arttırır (düşüncelerle daha kolay evreni etkileme), bilinçaltını besler veya açığa çıkarır. Solar enerjiyi bilincin üst katmanı dersek, Lunar enerji bilinçaltıyla alakalıdır.



Bu yüzden esasında ayın sırları aynı zamanda bilinçaltımızın sırları demektir. Ay’da bahsettiğimiz karanlık, kötü manasında değil, gizli, keşfedilmeyi bekleyen, bilinmeyen manasındadır ve bilinçaltı tam olarak böyledir. İşte Ay’ın tesirleri aynı zamanda bilinçaltımızda olan yani karanlık tarafımızda ki sırları, hazineleri de keşfetmektir. Unutmayın, hazineler her daim toprağı altında, karanlıkta gizlidirler! Ama bu cesaret ister, çünkü bu aynı zamanda kabul etmek istemediğimiz, geçmişe attığımız kusurlu yanlarımızı da kabul etmek ve keşfetmek demektir. Bu gizemli karanlık yani bilinçaltımızın derinlikleri, bizim gizli hazinelerimizi ve özel yetilerimizi sakladığı gibi, korkunç yaratıklarımızı ve canavarsı yönlerimizi de saklar yani derin acı ve travmalarımızı, derin cinsel dürtülerimizi, fantezi dünyalarımızı, geçmişe ait bastırdığımız hisleri… İşte bu yüzden gece ehli olmak zordur yani karanlığın derinliklerine inmek cesaret ister. Kadim Ay’ın sırrı bize bunu anlatır ama bunu anlatırken Ay Anne bize elinde ki meşaleyle yani ayın ışığıyla, karanlığın ışığıyla yol gösterir.




sihrin ve bilgeliğin temsili… Kadim zamanlardan beri, Ay’ın sırrı hep aktarıla gelmiştir ağızdan ağza ve gönülden gönüle. Ay’ın sırrına vakıf olmak, en gizli iç potansiyele kulak vermek demektir, Ay’ı duymak demek geçmişin ve geleceğin döngüsünden çıkıp, gecenin en karanlığında ki bilgelik ışığını taşımak ve hatta bu ışık haline gelmek demektir. Ayla uyumlu olmak, insanın kendi doğasının en gizemli noktalarını açığa çıkarıp, onları tanımak ve bilmek, bunların ötesinde en gizemli sırlarını öğrenmek demektir.





 İşte bu yüzden Ayın sırrı çok derindir, işte bu yüzden binlerce yıldır kadim gelenekler Ay Anne’nin sırlarını duymayı öğrenmeyi nasihat ederler. Ama her yiğidin harcı değildir gece ehli olmak ve ayın kadim sırrına karışma ve korkmadan karanlığın içine dalmak. Ancak ruhu daha ötesini merak eden cesur insanlar bu yola girmeye cesaret eder ve bu cesaretin ödülü ise kadim sırları öğrenmektir. Peki siz Mater Luna’nın rehberliğinde kadim karanlığın dehlizlerinde kendinizin en derin sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?


İşte bu yüzden Ayın sırrı çok derindir, işte bu yüzden binlerce yıldır kadim gelenekler Ay Anne’nin sırlarını duymayı öğrenmeyi nasihat ederler. Ama her yiğidin harcı değildir gece ehli olmak ve ayın kadim sırrına karışma ve korkmadan karanlığın içine dalmak. Ancak ruhu daha ötesini merak eden cesur insanlar bu yola girmeye cesaret eder ve bu cesaretin ödülü ise kadim sırları öğrenmektir. Peki siz Mater Luna’nın rehberliğinde kadim karanlığın dehlizlerinde kendinizin en derin sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?



Ay’ın sırlarının derinliklerine ineceğiz. Ay, eskilerin tabiri ile “ay anne” veya “ay tanrıçası”, yaydığı sihirli ışığıyla ruhları besler ve kişiye aynalık eder.



Hepimiz yin ve yang enerjileri olduğunu biliriz, yang eril enerjiyi, yin ise dişil enerjiyi temsil eder. Yang yani eril enerji beyazla temsil edilir çünkü beyaz yansıtıcıdır,



Şems-i Tebrizi’nin, Makalat’ında şöyle geçer; “Bu Mevlana Ay’dır; benim varlığımın güneşine gözler erişemez. Ancak Ay’a erişebilir. Işığının ve aydınlığının son derece parlaklığından dolayı gözler Güneş’e bakamaz. O Ay Güneşe erişemez ama Güneş Ay’a yetişebilir.”Şems-i Tebrizi’nin, Makalat’ında şöyle geçer; “Bu Mevlana Ay’dır; benim varlığımın güneşine gözler erişemez. Ancak Ay’a erişebilir. Işığının ve aydınlığının son derece parlaklığından dolayı gözler Güneş’e bakamaz. O Ay Güneşe erişemez ama Güneş Ay’a yetişebilir.”
Şems-i Tebrizi’nin, Makalat’ında şöyle geçer; “Bu Mevlana Ay’dır; benim varlığımın güneşine gözler erişemez. Ancak Ay’a erişebilir. Işığının ve aydınlığının son derece parlaklığından dolayı gözler Güneş’e bakamaz. O Ay Güneşe erişemez ama Güneş Ay’a yetişebilir.”













Alice Harikalar Diyarında

Alice Harikalar Diyarında


Alice Harikalar Diyarı'nda yeniden çevriminde güçlü kız imajı baz alınarak Tim Burton tarafından seyircinin karşısına çıkarılıyor. Linda Woolverton'ın çocuk romanından uyarlanan yapım 17 yaşındaki Alice'in sosyeteye tanıtım partisinde beyaz bir tavşanı takip ederek kendini harikalar diyarında bulmasıyla başlıyor. Aslında 10 sene öncesinde de ziyaret ettiği yeri ikinci ziyaretinde hatırlamıyor bile.







Harikalar Diyarı'nda Alice'i karşılayanlar arasında Mad Hatter karakterini canlandıran Johnny Depp de mevcut. Bu yapımda Johnny Depp ve Tim Burton yedinci kez bir araya geliyorlar. Yine Tim Burton'ın ayrılmaz oyuncu ekibinden, aynı zamanda eşi olan Helena Bonham Carter'da Kırmızı Kraliçeyi canlandırıyor. Sürpriz olarak ise oyuncu kadrosunda 2009 Oscar ödül töreninde En iyi Kadın Oyuncu Oscar'ına aday gösterilen Anna Hataway de mevcut



















/* -----Bitiş-----*/